2013. április 1., hétfő

Húsvét....

 utolsó napjára megérkezett a napsütés... a családom nagyobb része igen fázós, így fűtöttem ezerrel. Az előkészületekhez nehezen fogtam hozzá, de azért minden időben az asztalra került.
Nem volt hagyományos három fogásos menü...unokám  kérdezte mit főztél mama? Válaszom.- nem főztem, hanem főtt sonkából, tojásból hagymás majonézes krumplisalátából hidegtálat készítettem ! Csodálkozott, miért nem eszünk meleg ételt! 
Mikor megtudta , hogy három féle sütemény van rögtön megnyugodott.
Most próbáltam először grízes mézest és kaftán krémest készíteni. Aránylag nem kell hozzá sok alapanyag, olcsó és finom.
Kenyér helyett, foszlós kalácsot sütöttem azzal ettük a finom főtt sonkát no meg az elmaradhatatlan ecetes tormát.
Kész leveles tésztából pedig  rolókat, pogácsákat sütöttem majd sajtkrémmel betöltöttem...ez az unokám anyukájának a  kedvence.


Nálunk a locsolkodás már a múlté, de azért az új élet szimbólumát a hímes festett tojást becsomagoltam a többi maradék elemózsiával együtt,  hazavitték. 
Szép volt ez is elmúlt!

Nincsenek megjegyzések: