2013. március 14., csütörtök

Talány...

 ...ami városunk idegenforgalmi látványosságával a János Vitéz díszkúttal megtörtént! Március elején a belvárosban sétálva fedeztem fel...hiányzik a díszkút medencéjének a fele...!



Tudni kell, minden évben védik a fagytól és egyben karácsonyi ünnep adventi gyertyagyújtásra is( elektromos fénnyel )kialakítják a környezetét. Ilyenkor vasállványokkal 4 oszlopot és áthidalókat helyeznek el, majd fenyőágakkal és égőkkel díszítik.
(lásd a 2 fotót )
 Az eset nyilvánosságot is kapott, tudtommal kérdések fogalmazódtak meg a Polgármesteri Hivatal felé, de válasz nem érkezett.
http://www.rackevei-hirhatar.hu/hirek/eltunt-a-rackevei-janos-vitez-diszkut-fele
Ismereteim szerint sokan mondják, hogy anyag hiba miatt elfáradt a fehér márvány...vagy rosszul takarták le és maradt benne víz, szétfagyott...vagy az állványbontást végzők figyelmetlenség miatt okozhattak kárt...Találgatunk...,és gyártjuk a különböző történéseket...pedig ebben az esetben is jogunk lenne megtudni az igazságot!!!

Ilyen szép volt..bízom benne  helyreállítják ?
http://www.kozterkep.hu/~/15710/janos_vitez_diszkut_rackeve_markolt_gyorgy_1999.html# 

1 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Bizony kár lenne, ha emberi hanyagság miatt tönkre ment volna ez a szép díszkút - de azért engem nagyon nem lepne meg...