2011. augusztus 16., kedd

Bösztörpuszta...


...ahol a Magyarok Országos Gyülését tartották. 2011 08. 14-én vasárnap felkerekedtünk, megindulva a nagy magyar pusztába, hogy kíváncsiságunknak eleget téve láthassuk a régi mesterségeket űző ma élő emberek keze általl készített portékákat. A rengeteg látnivaló közül az emberek, a különleges karakterek vitték el nálam a "pálmát". A teljesség igénye nélkül...megpróbálom visszaadni..., humorát sokszínűségét...























3 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Egy-két kivételtől eltekintve ezek „halott” hagyományok. Ami nem él, amit nem használsz minden nap, az nem sokat ér. Arra jó, hogy maga a tudás megmaradjon, azt pár embernek továbbadják a lelkes megszállottak. De a világ per pillanat túlhaladta ezt az állapotot. Ám lehet, hogy egyszer szükség lesz még ezekre az ismeretekre… mert ugye a jövő sokféleképp alakulhat. …

@X írta...

Régebben is írtam, azóta sem tudom, hogy mennyi "esemény" van kies hazánkban egy-egy hétvégén, ill. havonta és vagy évente. Nekem (bizony) már az is "fárasztó" (?)- ha a szűkebb környezetem rendezvényeiről olvasok,vagy nézek fotókat. ( Szót sem, hogy elég sokról csak utólag szerzek tudomást,- stb.)
Nem vitatkoznék @Aranyosf.-val!- abban,hogy az érne "sokat" amit mindennap használunk ?- vagy ellenkezőleg. A magam részéről "tudom becsülni" azokat, akik felkeresnek ilyen helyeket/rendezvényeket és a maguk módján arról "beszámolnak" másoknak is ! - attól függetlenül, hogy (bizony) (esetemben) már nem az a "központi témám", hogyan alakul majd a "jövő!" ( értsd "másoknak")
OK!- "veszem a fáradságot" :-) és megnézem pl. Bösztörpuszta (?) - adatait...

Ábrahám Exit Béla írta...

A mai napig is lehet ilyen régi mesterségeket tanulni, mint például a kosárfonás, fazekasság, és hasonlók. Rengetek olyan ajándék üzlet létezik az országban, ahol a régies dolgok (sajnos egyre kevésbé) gazdára lelnek.