2011. október 9., vasárnap

Apró örömök...

amikor nem kell sok a boldogsághoz.
Igen, elég hozzá egy finom étek egy sajátkészítésű gyümölcslé. Ugye ezzel nem vagyok egyedül?
A megváltozott étrendemben kevés húsféleséget fogyasztok, így a frankfurti levest virsli nélkül, majoránnával, szerecsendióval ízesítve, krémesítve, reszelt sajttal fogyasztottam. Mellé pedig az alábbiak szerinti finomságot.


  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 nagy alma
  • porcukor

Így készült:

Az élesztőt a tejjel és egy csipet cukorral felfuttatom. Hozzáadom a lisztet, a cukrot és egy csipet sót, majd az olajat is hozzákeverem. A felvert tojásokat és a citromhéjat is beledolgozom a tésztába, majd fél óráig kelesztem. Ezután a negyedre vágott pucolt almákat kerek formára nyújtott és 4 felé vágott háromszög alakú tésztába göngyölöm , majd újabb 15 percet kelesztem. Forró olajba, 2-3 perc alatt kisütöm. Porcukorral megszórva tálalom.

Határtalan örömömet fokozta, a legújabb ajándékom, egy gyümölcs centrifuga. Szeretett nővérem és sógorom ajándéka. Teljesen más íze van az így elkészített italnak. Finomabb!


http://ovisversek.freeblog.hu/archives/2010/10/20/Kanyadi_Sandor_Alma_alma/

1 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nagyon gusztusosnak látszik, ki fogom próbálni !