2010. július 13., kedd

Emlékpark...rálátással...

...írtam a helyi fórumra ezt a tartalmilag hasonló témát. Eddig még nem érkezett hozzászólás. Talán a hatalmas ceremónia és a megjelent közjogi méltóságok
(megáldás, koszorúzás, Jókai Anna avató beszéde, Kakukk Pál faragott emlékműve)után ez egy kicsit méltatlan véleménynek bizonyult. Úgy gondoltam, hogy az utca emberének az itt élő emberek véleménye is fontos!

"Még mielőtt bárki is politikai furmányt sejtene az alábbi bejegyzésem mögött azt el kell tántorítanom! Kimondottan az esztétikai és művészi megközelítés volt a célom.
Ráckevén 2010. június 6-án a Hősök terén kialakították a
Nemzeti Összetartozás Emlékparkot, ahol a régi Mo.térképét örökítették meg zöldelő növényekből. Napok óta figyelem, fotózom, próbálom elfogadni. Zavar! Olyan érzésem támad az elém táruló látványtól, ezt nem hozzáértő ill. térbenlátásban jártas ember tervezte meg. Nem gondolt arra, hogy a zöld térképet szemben és középen szeretnénk viszont látni,nem ebből a pozícióból alulról ( békaperspektívából ), mint ahogy a fotón is érzékelhető."



"Próbáltam a hídról


a lépcsőről,


mindenképp torz látvány fogadott.
A sok gyermek akit elhoznak egy kis történelmi visszatekintésre, nem megfelelő, könnyen beazonosítható illusztráció fogadja.A jövőre nézve ezek a növények még nőnek és eljön az idő amikor csak az első sort látjuk! Ez is egy kipipálandó teljesítmény a város életében?
Akkor még nem beszéltem a hatalmas kőtömbről, amit a fiúk a bányából előhoztak!!!!"

Ez Ráckeve élő virágokkal beültetett címere a meredek hídtöltésen.Jól kivehető, esztétikus.

3 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Telitalálat ! Minden szavad igaz !
Már bocsánat, de én egyébként is lassan kezdek rosszul lenni már ettől a mindenütt megjelenő nagymagyarországtól. Na de hogy ilyen idéten formában is "létrehozták" ?...
Jól tetted, hogy megírtad !

Névtelen írta...

(Elég sok időt eltöltöttem a "témával"... (feleslegesen) - mert csak a végén vettem észre, hogy létezik/van a Ráckeve Újság (2010.július) és ott részletesen elolvastam.
Ajánlom az érdeklődőknek!
[@Aranyosf. : ...."sokak szemébe könnyek szöktek!" ...és egyebekről szót sem ! ] - lásd a cikkben!
Bocs'- de Kakuk Pál (?) (egy k-val ?) - ill. "fából készült emléktáblát" (?) említenek a cikkben... ill. Boda Attila volt a "park megálmodója" - ( és szavalt is ?) [lehet,van "polihisztorotok"... ] :-)
Összegzés :
(má' meg ne sértődj! ) - még nem szoktál hozzá ahhoz, hogy "forradalom van!" (...) az érintettek bevonása a döntéshozatalba... hát... nincs rá idő! És ettől se "sértődj meg!" (pl. a Földet is "2 dimenzióban" tanuljuk/tanítják... (sok mást is) - hát, majd elmagyarázod a gyerekeknek a "térképet"- ( fog az menni...)

Névtelen írta...

Nincs időm (...) kedvem... a linket normálisan beírni. (akit érdekel)
http://csepel.info/?p=9468 - abban sokat tekerni lefelé (lejjebb-a hozzászólásoknál) és ott lesz... kb. 10 db. fotó az ünnepségről.
**************************
Szerinted a "városcímer" OK !- szerintem meg : (egynyári virágok?) - milyen lesz majd ősztől - nyár elejéig ?- (kérdéses) -