2010. július 9., péntek

Megegyem, ne egyem?



Sült tökvirág
Hozzávalók:
6 tökvirág, 100 g mozzarella, 50 g szardella, liszt, só, bors, olaj a sütéshez, élesztő.
Elkészítés:
Távolítsuk el a tökvirág bibéjét, mossuk meg a virágokat és kelyhükbe bujtassunk bele egy-egy darab mozzarellát és szardellát. Egy mélyebb edényben készítsünk ruganyos állagú (palacsintatésztaszerű) szószt a lisztből, a vízből, a sóból és az élesztőből. Ebbe a masszába mártsuk bele a megtöltött tökvirágokat, majd egy kanál segítségével óvatosan emeljük ki, és süssük ki olajban. Helyezzük nedvszívó papírra, és tálaljuk azonnal, vagy tartsuk melegen tálalásig.

Elkészítési idő: 20-40 perc
Elkészítési módja: olajban sütés
Jellemzők: zöldségétel, vegetáriánus, olasz

Forrás: origo

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nem hinném, hogy rosszabb lenne, mint a rántott akác, vagy rántott bodza. Olyan sok minden ehető, (virágféle) amiről az ember nem is tud. Valamikor régen a neten találtam egy oldalat, ahol az ehető virágokról volt szó - már persze nem emlékszem pontosan melyek, de tudom, meglepődtem néhányon. (pl. ibolya, árvácska, sarkantyúka, rózsa)

Névtelen írta...

Hát... ahogy olvasgatom az újságokban (mi vár(hat) még ránk...)- próbáljátok megenni! -lehet,még szükség lesz rá...
(na, ne legyen igazam!)
Nem tudom, sikerül-e beírnom,-
TÜKE kártya
(vagy majd @Aranyosf. blogjában)