2011. február 24., csütörtök

„ Trója egyidős a Szentírással."

„ Az emberiség egyik legrégebbi és legismertebb története, ahol az álom és valóság valamint a tudomány és a jövőkép keveredett. A fontos és valóságos helyszínen lezajlott legendás történt, Homérosz műve nyomán titokzatos kalanddá változott, kíváncsivá téve a történészeket is, majd természetesen napjaink alkotóművészeit is. A trójai romok közül szűrődő hangok, a saját történelmünk hangjai. Tisztelgünk a művészettörténet e halhatatlan műve előtt háromezer évvel később is."

Olvasom a fenti sorokat, a Fire Of Anatolia Dance Group a TRÓJA - Tánc show , produkciójával a fantasztikus török társulat eleveníti fel a híres történetet.
2011. 03. 08. 20:00
Papp László Budapest Sportaréna
További információ :innen

A Trója rochoperát 2010 -ben Szigetszentmiklóson, nyári szabadtéri előadáson volt szerencsém látni a Sziget színház előadásában. Az előadás ősbemutatója igen érdekes díszlet megoldásokkal, fény effektusok használatával, segítette a sok amatőr szereplők közreműködését, mint Pl.:a szigetszentmiklósi Kung Fu klub tagjait vagy az amatőr tánc művészeket. Kiemelkedő volt a 13 éves Mohácsi Márk gyermek szereplő. Gyönyörű, tiszta hangjával hihetővé, hitelessé tette a szöveg üzenetét, amit a Kormorán együttes kitűnő tagjai, mint a Szüts István és Koltay Gergely alkotott.



Rendező, szereplők, amatörök

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

(Valahogy azt az "innen" -t nem tudom megnyitni,- sebaj- mert megnéztem más módom, hogy valami török együttes ?- és "sajnálatos", hogy elmaradnak az előadások,- csak az a 03/08-i lesz megtartva.)

kyba írta...

Köszönöm @x-nek az észrevételt, helyreigazítottam az "innen" már működik.