2011. július 23., szombat

Sárgák, pirosak,lilák, rózsaszínek...





színek ami körbevesz engem. Naná,hogy ez egy optimista bejegyzés a sok -himnuszbólabalsors-után...

Egy különlegesség aminek a nevét nem sikerült megtudnom. Az a gyanúm a levele alapján,hibiszkusz. A buzogányra hasonlító, kalász mentén helyezkednek el a virágok ami féloldalas 3 sziromból áll. Nagyon szereti a vizet és alulról felfelé nyílik a virága, folyamatosan, május első vasárnap óta.



A gyönyörködtetésen túl,a lehullott virágszírmok itt folytatják további létüket, méghozzá igen hasznosan! Megszárítva illatos füszernövényekkel, mint pl.: menta, hársfa virág, bazsalikom,levendula és az elnyílott rózsák szírmai.
Ránézésre is megnyugtató a látvány. Fáradt színkavalkád ami egykor igen harsányan tündökölt természet adta színében, mostanra megszíkkadva, megsápadva, de új funkcióval tovább él.
Gyermekek általl varrott és a szírmokkal, szárított levelekkel, virágokkal megtöltött textíl zsákba kerülnek és elárasszák illatukkal készítőjét vagy a megajándékozottat.




Ilyenek voltak...















3 megjegyzés:

Ábrahám Exit Béla írta...

Az első fotón az alulnézet a kedvencem :-)

aranyos fodorka írta...

Gyönyörűek ! Mind a te kertedben nyílik ? Mert ha igen, akkor kicsit irigykedem...

kyba írta...

Igen, ezek az én virágaim!
A ház előtt az utca felöli kiskertben nyílnak a rózsák ( 6 tő )a mályva.
A bársonyvirág a hársfa körül a kenyérvirág másnéven(körömvirág)pedig két járda betonlap között ahol épp elszórta a magját.
A sétányrózsa pedig a feljárat előtt egy nagy cserépben díszeleg a trombita virág a teraszon amit sikeresen átteleltettem cserépben.
Köszönöm:-))))