"A XIX. század végén és a XX. század elején a sörélesztő megjelenésével a kenyérsütéstől függetlenül is készítették, és olvasztott sertészsírban vagy sajtolt olajban kisütötték. Azt a lángost, amelyet továbbra is kemencében sütöttek, megkülönböztetésül „kemecelángosnak” nevezték."
Az én receptem
- 0.75 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 2 tk só
- 1-2 ek olaj vagy zsír
- kb. 6 dl tej (amivel bedagasztjuk)
- juhtúró+tehén túró
- csípős paprika
- szalonna
- lila és vöröshagyma
- paradicsom
2 megjegyzés:
??eltűnt a kommentem... sebaj, újra leírom, hogy ha enyhül kicsit a meleg én is megpróbálom, nagyon gusztusos a képeden látható alkotás. Én eddig még mindig csak olajban sütöttet ettem - vagy pizzát...
Nagyon ajánlom és lassú tűznél sütöttem, így az alja nem lett nagyon ropogós. Nálunk a piacon 700.-Ft-ért árulják
Megjegyzés küldése