2010. június 19., szombat

Péntek Esti Korzó...

Ráckevén. Egy különleges esemény színesíti már harmadik éve a kikapcsolódásra vágyó látogatókat. Egy család három gyermekével rendszeres résztvevői. Elhivatottsággal, rendkívüli precizitással készített hajójukat teszik vízre mindenki örömére .
Elkápráztat mindenkit kicsit és nagyot.
Csodálatot és tiszteletet érdemelnek.



Fotót készítette: Mészáros János

képek pedig innen:
delfin

Információ a gugliba beírva: Tolóhajó kedvelők baráti köre

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Alaposan "megtréfáltál!" Még jó, hogy "apró lépésekben" (öntevékenyen) összeszedtem az információkat !- mert egészen mást írtam volna, ha nem ! (Kezdetben...egy 'igaz" hajónak véltem! - nem makettnek!)
Innen kezdtem (...)
majd
Péntek Esti Korzó és még a Wikipediában is elolvastam. [Bocs' elfelejtettem (már) pl. Ráckeve a "Kultúra Magyar Városa 2010" ] -
Amúgy "szép történet!" - írom annak ellenére,hogy én "szkeptikus" vagyok... de ez ne zavarjon senkit sem !
*********************************

Névtelen írta...

(Tipp: ha én beírok bárhová is "hozzászólást", akkor előzőleg kipróbálom! Nem nevet írok be !- hanem valami jelige félét,- ha úgy nem működik, (bár szokott) - akkor meg inkább nem kommentelek!) -
Épp' ajánlani akartam egy friss újságcikket,-de elfelejtettem a linkjét,- (majd beírom @Aranyosf.-nál) - ill. addig ez a cím : Csapdában (Googleba írva)
vagy
Itt keresni (Csapdában)
Tudom, terjedelmes !- de vannak benne "érdekességek!" (?)

Anzso írta...

Öröm viszont látni a hajónkat.
Maga a "Tolóhajó Kedvelők Baráti Köre" akár mint honlap, akár mint baráti kör, bárki előtt nyitva áll, ahogy a másik honlapom is, a Manómodell.
A Manópapa elnevezés pedig egyszerűen abból adódik, hogy én vagyok a Manók papája.

aranyos fodorka írta...

Kár, hogy olyan messze vagytok, és még a legközelevbbi Duna-darab is vagy 40 km, és itt nálunk max. pocsolyák vannak eső után, így hát hajókázni nem lehet. De azért kedves szórakozás lehet ez is.

kyba írta...

@x-nek most értettem ki a szavaidból ,hogy miért is tréfáltalak meg?
Igazad van, annyira csalóka a fotózott hajó azt hihetnénk, hogy életnagyságban pompázik előttünk( el kell ismerni a fotós munkája is tökéletes ), így nem érzékelhető az eredeti méret kicsinyített mása azaz a vízen látható hajó, makett !

kyba írta...

Üdv, Manópapa a fedélzeten!
Örülök a régen nem látott Manómodell honlapnak, felfedeztem az 2008-ban készült PEK fotókat.
No és a gőzmotor a rézcsövekből, látom már valaki kért is egy ilyen kütyüt saját részre, bocs a szaknevét nem tudom.
Bekukucskáltam a skorpiócska blogba is!!

kyba írta...

Aranyos..., tudod én meg a gyönyörű hegyeket, barlangokat, réteket csodálom ami körülötted van. Gondolom a tócsákból is termelődik a szúnyog, mert ami itt most van az förtelem.
Nem tudtam a vacsorám megenni a teraszon, mert még a számba is beröpültek,de én még csak-csak bebújok a házamba, de szegény árvízkárosultakra gondolva van amelyiknek még nem hogy a szúnyog, de a háza elvesztése a gondja.