2010. május 18., kedd

Fellépek egy igazi színpadon...

újságolta az unokám és rögtön hozzátette, ugye eljössz megnézni? Természetesen ott volt a helyünk ( a szűk családon kívül nővérem, sógorom és a nagymama társam )múlt hét csütörtökén (17 óra )a Budapest VI.ker. Eötvös utca 10 sz. alatt a Közösségi és Kulturális Színtér nézőterén. A Pető Intézet és ezen belüli az Iskolai Alapítvány rendezett jótékonysági estet. A belépő összegét a gyermekek kirándulására, színház, múzeum látogatás és egyéb foglalkoztatására költik. Az előadásra 30 db tisztelet jegyet is kiosztottak, a szülők saját készítésű szendvicsekkel, sütikkel készültek az árak alapján szerény bevételre számítva. Egy befőttesüveg várta a pénzbeli adományozókat, amely igen csak üresen tátongott, mint ahogy a nézőtér is.

Az üres széksorok...
Ide valahogy a Kiszel Tünde sem akart mindenáron bejutni, mint ahogyan tudomásunkra jutott, hogy Rúzsa Magdi is egy nappal előtte jelezte a távolmaradását..., no sebaj mondogattuk mi felnőttek,mi kibírjuk nélküle, de a gyerekkel mindent meg lehet csinálni? Mint ahogy zuhogó esőben kerekes székes gyerekeket leszállítanak a 15 háznyi távolságban a buszról, mert nem hajlandó a busz sofőr farral betolatni az utcába! A BKV busz természetesen díjazás ellenében tette mind ezt, mivel 2 éve levélben tájékoztatta az iskolát, hogy nem áll módjában felajánlani az iskolának a térítés mentes szolgáltatásukat. Ennyit a keservről!
A műsorban fiatal muzsikusok, humorista és a megasztárból ismert mozgásában korlátozott "reppelős" fiú, a gyerekek mellett a konduktorok, tanárok léptek fel.
A lényeg, idézek az unokám írásából Ő milyen élménnyel tért haza:


Unokám, Erzsikével az édesanyjával,boldog várakozásban, mulatják az időt...

"...a Gáláról….

Nagyon vártam már ezt a napot, főleg azért mert megtudtam, hogy én is fent leszek a színpadon. Felszálltunk a buszra és elindultunk az Eötvös utca felé. Sajnos esett az eső így várnunk kellett míg letudtunk szállni a buszról, Amikor már sikerült bementünk a színházterembe. Itt is várnunk kellett a másik buszra ,ami a többi iskolást szállította. Addig Erika nénivel a magyar tanárunkkal hangoltunk, majd amikor megérkeztek a várva-várt gyerekek, elkezdődött a műsor. A színpad széléről néztem , a fellépőket. Az utolsó előtti műsorszámnál következtem én. Akkor feltoltak a színpadra és elkezdtük a közös éneklést társaimmal együtt. A produkciónk végén nagyon megtapsoltak minket. Nagyon jól éreztem magam...."


Záróként Dés László A zene az kell című dalt énekelték együtt a Valahol Európából...
Megható, szép és igaz...ahogy ezek a gyerekek a jól felkészült tanárukkal időnként be-be csúszó mutáló hangjukkal , könnyeket csaltak szemünkbe.


4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Szomorú és mégis kedves beszámoló. Jól mutatja a mai magyarországi helyzetet, az emberek jelentős részének gondolkodásmódját, ezt az egész pénz-csinálta vacak világot. A remény mégis a gyerekekben van, akik a nehézségek árán is tudnak örülni, mosolyogni és énekelni.
Minen tiszteletem az övék.

Névtelen írta...

"Kényszeredetten" szólnék hozzá,- ill. pl. ha meghallom a szót, hogy BKV... a rosszullét kerülget.Bizonyára úgy vannak /voltak a dolgok, ahogy írod,- viszont a jelen időszakban (BKV botrány) kb. ilyesmikre lehet számítani ? (lásd pl. a Nyakó házaspár "ügyet" -ők kértek (állítólag) ingyenbusz(oka)t - hátrányos helyzetűeknek. (stb.)
-Látom, van egy blog (?) bkvfigyelo.blog - esetleg oda beírható a történet. (...)
********************************
Valahogy nem teljesen "értem" az "egész rendezvényt" sem - (?) - mi volt a fő cél ?- élményt adni a gyerekeknek ,vagy adományt gyűjteni ?-
[Mellesleg @Aranyosf. : 2010-ben is lesz pl. jótékonysági bál" (május 29) (Pető)- tavaly 8,6 milliót "szedtek össze" - stb. - azért ne legyél (megint) "demagóg." ] -
********************************
Na, de senkit nem kívánnék sem megbántani,sem minősíteni!
Ami biztosnak érződik : (állítólag) szívesebben "adunk" az országon túli "ügyekre" (pl. cunami áldozatok és stb.) - és az adó 1%-át is igen sokan NEM ajánlják fel.
Hát... sajnos ez van.

Névtelen írta...

Nem mintha ettől "vidámabb lennék"...( kíváncsi voltam az 1%-os felajánlásra - eléggé nehezen találtam meg ) - állítólag 2009-es beszámolóban 12 millió Ft.
Bízzunk benne,hogy a napokban ennél többet ajánlottak fl.
Kimaradt : lehet,hogy ez csak az én "mániám" ?- de csütörtökön célszerű-e rendezni ? - ill. nagyon nem szeretem, ha még a szülőket (rokonokat) is újabb adományozásra "késztetik!"
********************************

Unknown írta...

Kedves kisbatiz!

Beszámolóját olvasva eszembe jutottak azok az irodalmi estek, melyekre a Pécsett működő, Kerek Világ Alapítvány íróit, költőit vihettem el Budapestre, vagy Pécsett a CINKE programon belül, több alkalommal is. Mozgásukban korlátozott, zseniális elmével megáldott emberek, akik alkotásaikkal naponta örvendeztetik meg az erre szomjúzó világot.
Nem mindig lehetséges a teljes odafigyelem irántuk, mégis, semmitől nem zavartatva osztják szét kincseiket verseikben, prózáikban, egyéb tehetségükkel.
Legfontosabb az alkotó, a szerepvállaló kiemelése a „tömegből”, és ahogy olvasom Önt, ez ott, akkor sikerült.
Gratulálok!
Jó egészséget!

Bartalovics Zoltán (prayer)
CINKE program
prayer@enternet.hu