2010. augusztus 21., szombat

Játszani is engedd...

Szép, komoly fiadat!
A szabadság rendje jó szóval oktat, a rend szabadsága játszani engedi gyermekeit. Hogy ők még igazi gyermekek, vagy gyermeki vágyakkal teli felnőttek, ez nem olyan lényeges különbség.
Én tudom, mint a kisgyerek,
csak az boldog, ki játszhat.

innen

Az elmúlt héten a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál rendezésében minden nap 15 órától szabadtéri kézműves foglalkozást tartottunk.
Jó hangulatban, sok felnőtt és gyermek jött hozzánk, hogy valamilyen saját készítésű tárggyal térjen haza. Itt találkoztam az előző blogom kommentelőjével Gvendolinnal.
Akitől az egyedi elképzelés szerint a nemezelés technikával megvalósított. A különleges virágot utólagos engedelmével elkészítettem és most közkincsé teszem. Hasonlóan nézett ki, elképzelése szerint hajgumira erősítve, fejdíszként fogja viselni. Ahogy elkészült a körülöttünk lévőknek már is elindult a fantáziája: volt aki medúzának nézte, volt aki egzotikus virágnak.















Mindig nagy gondot okoz, hogy a "fiús" tárgy készítés is helyet kapjon, így nekik a papírból készült ló marionett volt az elképzelésem, amit nagy elkészítési láz kísért.














Kevés rongy maradékból, gyapjúból, kötözéses technikával bohókás kukacot készítettünk, majd kulcstartóra vagy kalapgumira erősítettük.




A buci madárfiókára emlékeztető bábot 10x10-es négyzetből előre megvarrtam, hogy kevés varrással, gyapjúval kitömve, kötözéssel legyen elkészíthető.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Derűs Napot !
Nekem legjobban a legalsó képen látható "madár" tetszik !- (nem bonyolítva a dolgokat!-de ha 2 db.gombból még szeme is lenne,akkor még tökéletesebb lehetne ? )
[Érdekes ! (?) pont én írok ilyesmit, (ffi)aki (anno) 4.ált.iskolás koromban "gyenge" 2-es voltam (félévkor?) valamilyen technika (?) tantárgyból !- melynek része volt a "kézimunkázás" (is) [gomb felvarrása,többféle öltés (?) beszegés ?- ]
********************************
Lovak "lábáról" jutott eszembe : az eü. (WC) papír tekercsének közepén lévő "hengert" alkalmazzátok-e valamire ?
*******************************

kyba írta...

Szép napot viszont!
A madár valóban szem nélküli, pótlom.
A gomb felvarrás bizony hasznos dolog, mert az életben bizonyára sikeresen használtad, még ha 2-es is voltál.
A wc. papír gurigát bizony használjuk vagy befessük vagy bevonjuk színes papírral és szintén bábokat készítünk belőle. Ezekről is készítek egy sorozatot és felrakom.
Itt köszönöm meg a segítséget amit gvendolin ajánlott, hogy belinkelted.
Aranyos... látom megérkezett,várom a beszámolót...

Névtelen írta...

Tipp: Aranyosf.számítógépe rossz! Állítólag ma vagy hétfőn (?) próbálkozik ismerőse a javításával ! Addig türelem! :-) (vagy maradok én - helyette...)-
Ha nem is egészen a témához kapcsolódik :
Bábkiállítás Pécsett
(08.23>25-ig) csak 6 nap ( 10-18 óra között) Állítólag @Aranyosf. megy... és majd lesz beszámoló. (?)
(videot hanggal!)