2009. augusztus 16., vasárnap

Táncpanoráma 1 képekben...

Bulgária, Oroszország, Peru, Szlovákia...

A Vratitsa Bulgária együttes 1960-ban alapította egy elszánt csoport Vratsa városában Ivab Todorov vezetésével. Jelenleg a csoport vezetője Mr Georgi Evdenov, koreográfusMrs Iva Zenova. A csoport 120 főből áll. Repertoárjuk változatos és gazdag bulgáriai folklort tükrözi.





Oroszország "Iskora" ( Krog Region, Russia ) Kirov, ahonnan az együttes érkezett a korábbi Vyatka tartomány területén helyezkedik el.
Az " Archipelago GULAG""szigetei" közül az egyik ( ahogy azt egy orosz író Alexander Solzhenityn elnevezte a szovjet koncentrációs táborokról, politikai és más foglyokról ). Az együttes 1975-ben alakult. repertoárjuk főleg stilizált orosz népdalokból és táncokból áll az eredeti népi hagyományokra alapozva. Az együttesnek változatos, festői szépségű kosztümei vannak, amiket a Bolshoi Szinház boltjában csináltak Moszkvában.





Peru Taller de Danzas Peruanas de la Univerzsidad de Lima
területe: 1 285 220 km2, lakossága: 28 674 757 fő, fővárosa: Lima
Pewru maga a történelem. az ősi korok emlékei, látnivalói jó állapotban maradtak fenn. Az itt lakó indiánok őseik hagyománya szerint élnek, kultúrájukat megőrizték, nem hagyták elpusztulni.





Szlovákia Hornág Néptáncegyüttest a SLOVEN Folklor Rendezvény központ alapította Kassán. Az együttes tagjai egyben a Magán Művészeti Általános iskola diákjai.A táncosok Szlovákia többi vidékének zene- és tánckultúrájával foglalkoznak.




Szívesen megosztom ezt a csodás képzeletbeli földkörüli utazást. A fotók talán nem adják vissza azt a zenei és néptánc élményt, de valamelyest kárpótol az elkapott pillanat a nemzetek sokszínű népviselete
A Picassa Weboldalamon talán sikeresen megtekinthető. (még nagyon amatőr szinten, de hát ez az első próbálkozásom a képek felrakásával...)


Az alábbi felhívást meg csak úgy, az IWIW-en találtam és csatlakoztam:

KERESIK AZ ÉV NÉPTÁNCFESZTIVÁLJÁT!
Ahol szavazni lehet: http://www.cioff.hu - az oldal bal alsó részén – természetesen Summerfest Ráckeve!
Üdvözlettel: Summerfest Ráckeve

Nincsenek megjegyzések: