2010. január 22., péntek

Téli fák



Zelk Zoltán: Téli fák

Nem fáztok, ti téli fák,
Mikor meztelen az ág?
Eldobtátok a nyári zöld
S az őszi aranyruhát.

Ejnye, ejnye, téli fák,
Ez aztán a furcsaság.
Hideg télben levetkőztök,
Nyáron viseltek ruhát.









7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

De szépek ! Igaz, hiányoznak alóla a vadkacsák, de nekem így is tetszik. Néha /nem mindig!/ szeretnék nagy víz mellet élni...

Névtelen írta...

Ezek is jó képek! (valahogy többeket is "megfogott" a téli táj szépsége... nekem meg a legkönnyebb!- bentről nézegetem.)
Jut eszembe : (vagy 20 éve mondogatom) - meg kellene néznem "egyszer" a befagyott Balatont is - ( valóságban nem láttam) - sőt!- soha nem jártam befagyott "vízen!"- (olvasva @Aranyosf. témáját...lehet, már nem is fogok!)
Üzenet : vasárnap (?) m2 (?) Svejr 1 rész. (ism) - de azt hiszem megint megnézem ...
(na, B.Hrabalt meg soha nem írom meg ?...)

Névtelen írta...

(persze, Svejk)
Röviden:
(Hrabal írta magáról?- úgy emlékszem)
Kezdetben, mikor igen nagy lendülettel kezdett írni,- (géppel) hogy ne kelljen időt veszteni a papírlap berakással,- papírtekercset fűzött be,- úgy írt,- majd bizonyos helyeken szétvágta- és úgy illesztette össze az egyes részeket,- amiből (néha) olyan keveredés lett, hogy még magának is problémákat okozott vele.
Na, ez hagyján.
(Állítólag aki tud gépelni )rendesen - több ujjal)- tudja, hogyan kell elhelyezni az ujjakat a betűkre - és akkor lehet "vakon" is gépelni,- stb. Hrabal "nekiugrott" - és "egyhuzamban" megírt valamit - majd akkor vette észre (?) olvashatatlan az egész!- mert rossz billentyűkre rakta az ujjait. Szerencséja volt, mert hozzáértők megállípították utólag a hibát ?- és le tudták írni újra - helyesen.
Na, kb. ez lett volna a történet.
(remélem, nekem meg bemegy ekkora komment ? )

Névtelen írta...

(Persze, megnéztem a wikipedián is )- nem említik, hogy dolgozott kb. (valamilyen) MÉH-telep félén ?- ahová papírhulladékot és bezúzandó könyveket vittek,- (arról is igen jó írásai vannak) - ill. (olvastam) de címét nem tudom annak a könyvének, amely szinte "egyetlen momdat"- (mások is írnak ilyen "stílusban" - sajnos elfelejtettem a "kifejezést." - (eléggé nehéz olvasni)

kyba írta...

x@-nak köszönöm a B Hrabal-ról a történetet.:-)))))

Névtelen írta...

Tegnap már nem volt időm megjegyezni, van még az a Zsebcselek c. könyv is -
(lehet, abban olvastam ?-)
Más :
Nyugodtan menjél "bicajjal a boltba!" -
Kerékpáros tippek benne!

Névtelen írta...

Kerékpárosoknak