Most, megfogadva tanácsát kipróbáltam lilahagymával és fele-fele arányban rozsliszttel.
Most már férjhez mehetsz!- mondanák a régi öregek -Tudsz már kenyeret sütni! ( azért ez enyhén túlzás, bizonyára az őseim találnának benne hibát ( édesapám pék mester, édesanyám cukrász pék volt )Családunk nagyra becsült PAPÁJA aki minőségi ellenőrként pontozta Budapest neves kenyérgyárait, ő még jó, hogy messze lakik tőlem így az Ő kritikájától nem megy el az önbizalmam.
A végére egy kis versikét is kanyarítok!
Szász Károly: Miből lesz a kalácska?
Miből lesz a kalácska?
- Búzácskából.
S a búzácska?
- Kikél a barázdából.
Eke vasa eltemeti,
Lanyha eső költöget.
Nap sugára feltámasztja,
Lábát kasza elvagdossa,
Ló a szérűn megrugdossa,
Két kemény kő összezúzza,
A gazdaasszony megdagasztja,
Forró kemencébe dugja,
S ha kiveszi, látod:
Megsült a kalácsod.
2 megjegyzés:
Hú, de ínycsiklandozónak tűnik!
Ügyes vagy ! Szinte biztos vagyok benne, hogy a kenyérsütést máskor is meg fogod tenni, hiszen összehasonlíthatatlanul jobb, mint akármelyik bolti.
Megjegyzés küldése