2009. július 19., vasárnap

Süssünk,süssünk valamit...

méghozzá: lekváros piskótatekercset.
Kell hozzá, öt tojás,öt evőkanál cukor,4 evőkanál liszt. kikeverjük habosra, először a sárgáját cukorral, majd a fehérjét keményre, óvatosan összekever. Papírral bélelt tepsiben megsül, majd cukorral meghintett k.ruhára borit és melegen felteker.
Ha kihűlt: kiteker

sk.fotó
Finom házi baraclekvárral megtőlt
sk.fotó
Visszateker és jó étvágyat!
sk.fotó
Ez a bejegyzés a tizenöt kiló sárgabarack lekvárrá módosult állapotára, tekintettel a nehéz gazdasági helyzetre és a hosszú téli estékre, no meg az én fáradságot és tudást nem nélkülöző gondoskodásomra jött létre. Természetesen az utókor számára no meg a nem fogyókúrázok számára.
Ugyanis semmi perc alatt elfogyott!

4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

1. Nem szeretem csinálni, mert gyakran elreped a tésztám /biztos bennem van a baj./
2. Próbáld meg egyszer valami házilag előállított sonkás, vagy húsos krémel tölteni /persze ne legyen édes a piskótatészta!/ és egy fincsi tejszínes gombamártást tálalni mellé. Nem rossz ám az se !!

@ x >>> írta...

Nem vagyok "hozzáértő" ! - de nem maradt ki/le belőle az, hogy : "porcukorral - kívülről- megszór ?"...
Mi a javaslat : pl. milyen késel célszerű felszeletelni ?-
Pontatlan hír : valamilyen ( káromkodós ?) szakácsról (ffi) lesz a napokban (?) tv műsor ?
Esetleg később pontosítom.
**********************************

@ x >>> írta...

(Persze, késsel-t akartam volna írni ) GORDON RAMSAY - A konyha ördöge
VIASAT3 (?) - hétfő / 17.10. -kor I.rész (Mintha egy régebbi Nők Lapjában volt róla cikk ?...)

kyba írta...

A "tészta repedésre" nem tudom a választ, de a húsos gombás változatot kipróbálom.@x-nek a tepsiből kiborítva cukros k.ruhára, már megvolt! Vigyázzunk a finomságok dupla élvezetével!!!
Ezt lehet sima késsel, de a krémes változatot mindig forró vízben mártogatott és szárazra törölt késsel lehet szeletelni.
Köszönöm a Tv műsor ajánlást.
Gordon Ramsay szókimondó, az a hír járja,remek szakács!
Egyébként nekem az "Angol Hölgyek" a kedvenceim.