2010. március 20., szombat

Virtuális utazás otthonülőknek...

egy másik bolygón érezhetjük magunkat az elképesztő videók segítségével.
Ezek a természeti csodák ugyanis olyan érzést keltenek, mintha nem is ezen a bolygón lennénk.
A hí.izé oldalról:

Világjáróknak, vagy elvakult sci-fi rajongóknak is csak ajánlani tudjuk a Smashing Lists által összeállított toplistát, amelyből az öt legszebb természeti különlegességet válogattuk ki. Akár égi, akár földi csodáról van szó, mindenképpen érdemes személyesen is látni ezeket a különleges helyeket, mert erre egészen biztosan egész életünkben emlékezni fogunk, hiszen a vizuális élmény szinte kiszakítja az embert a földi élet megszokott látványvilágából. Olyan érzés, mintha nem is a Földön lennénk, hanem valami sci-fi film világába csöppenve, szájunkat tátva csodálkoznánk az univerzum nagyságán és végtelen változatosságán. Lássuk tehát az öt legbizarrabb természeti csodát!
itt

A vörös folyó
Spanyolország délnyugati részén található Rio Tinto folyó vidéke, amely arról híres, hogy már az őskor óta folytattak itt bányászati tevékenységet. A földi kincsekben gazdag terület tehát alaposan meg lett bolygatva, és mivel igen savas vizekkel rendelkezik, a kivájt földrészek magas vastartalma könnyen vörösre festette a legendás folyót, amely hosszú ideje népszerű látványosság. Ráadásul a tudósok szerint az itteni körülmények a Mars bolygó felszínének modellezésére is alkalmasak, de az átlagembert inkább csak a Marshoz hasonlatos kép érdekli, amelyet testközelből is megismerhet Spanyolországban utazgatva.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

(Úgy látszik ma egy kissé a "bányászkodás" lett a téma ? :-) - sebaj!) Mellesleg jó példa arra, hogy mi mindennel (mi magunk) tettük tönkre a Földet! -nem MA!- amióta csak létezünk ! Kétségtelen, hogy "érdekes" dolgokat tudnak a PC-vel rendelkező emberek egymásnak küldözgetni... a többségénél megjegyzem (jut eszembe) - mennyi minden van - itt a közelünkben !- saját városunkban/megyénkben/országunkban- amire legalább ugyanígy rá lehetne "csodálkozni!" (nem kritikaként írtam) - ezt tapasztalom.
A világűr/más bolygó/égitest és ilyesmik szintén - amióta ember él a Földön - téma volt/van/lesz! (Szót sem a sok-sok "ezoterikus" hírről -és egyebekről. (sci-fi - stb.)
Esetleg itt egy hír : (ami a "kételkedőket" "helyreteheti" ?- (járt-e ember a Holdon ?- stb.) -
Hol vannak a holdjárók ? (OK!- pontatlan gondolatom!- mert ezek ember nélkül jutottak oda) - de van még pár dolog,ami emberrel együtt került oda!
**********************************

Névtelen írta...

nekem nem működött !- esetleg erről lenne szó ?
5 bizarr természeti forma
(van ehhez hasonló más is, az 12 ?- vagy elfelejtettem)-

amari írta...

Az ajánlott link nekem se működött, de én is találtam ötöt: Öt látnivaló

aranyos fodorka írta...

Hogy változott meg a nevem, azt nem értem...

kyba írta...

Aranyos...köszönöm erre az oldalra gondoltam, köszönöm hogy kisegítettél. Így jár az aki nem teszteli a leírtakat.
@x különleges oldalt találtál erről még nem hallottam.
Szép napot mindenkineki!