2009. szeptember 21., hétfő

Nevesincs virág?

Akitől kaptam elfelejtette a nevét, de elmondta úgy kell gondozni, mint a leándert. Pincében 8 fokig áttelel, világossághoz közeli helyen. Szereti nagyon a vizet és a tápoldatot, de ezt csak tavasztól, ha kiültetem. méteresre felkúszik. Ha ismeritek akkor szívesen venném a tájékoztatást, a neten nem találtam infót!

6 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Szerintem ez mandevilla. Próbálj erre keresni a neten.

aranyos fodorka írta...

Másik variáció: Dipladénia

kyba írta...

Aranyos...köszönöm a mandevilla az aminek a leírása illik rá.

Névtelen írta...

Olvasva,hogy "ápolása a leanderhez hasonló" - (remélem tudja mindenki) hogy az is mérgező... ( a tuja is)- ha a virág valóban mendevilla,- akkor (magyarul) tölcsérjázmin ! - és annak a virágja és termése (?) is mérgező... ( hát, ebben a "szellemben"...)
[ kúszónövény féle ?- akkor meg nehogy leszedje a ház faláról a vakolatot... :-) :-) ]

kyba írta...

Név...-nek kösz az infót, igérem nem fogom megkóstolni.A falra felkúszást még ki kell várni, ha sikerülne átteletetni és nem "purccantom"(huj,de csúnya szót találtam )ki :(

Névtelen írta...

Én csak azért írtam azt a "mérgezős" témát,- mert pl. nem jó (munka közben) pl. szemhez, szájhoz nyúlni olyan kézzel, amivel virágot/növényt fogdostál.
Máshol olvasom : pl. komposztba sem tanácsos "mérgező" növényeket dobni ?- ( Pécsett kérik : diófa levelet / tuját / vadkendert - stb. se tegyünk a "nyesedék" közé. )- 2 hetente szállítják el - és komposztálják.