2009. november 21., szombat

Mitől uszkálnak zöld trutyik az ivóvízben?

...válasz a helyi lakosságtól érkezett. Ésszerű, humoros és jól lereagált példák.
1. hozzászóló:
Igen. Én is beengedtem a házamba az egyik ügynököt és tényleg ezt a végeredményt látjuk a bűvészmutatvány végén. Köszi a fotót, mert anélkül nem lehet átérezni, hogy milyen sokkoló, amikor elébünk teszi a zöld mocskot, hogy ezt teccenek inni minden nap.
Aztán már csak röhögtünk kínunkban, amikor az ásványvízből is kihozta ezt a trágyát!
Borzasztó! Az ember azonnal a dunna alá nyúl és kivágja az asztalra a 350.000Ft-ot (mindegy, már nem emlékszem mennyi volt...), hogy megvegye a víztisztító készüléket!
Vagy pedig hol egy kémikus, vagy vegyész, vagy valaki, hogy bebizonyítsa, hogy szemfényvesztés az egész, mert azokkal a diódákkal csupán felbontja és átrendezi a kicsit szennyezett víz molekuláris szerkezetét és kész is van a zöld mocsok a pohárban.
Én nem tudom a trükköt, de ajánlom, hogy vásárlás előtt aludjunk még párat és igyunk sima csapvizet, és ha még akkor is élünk, akkor inkább vegyük meg ugyanannak a félretett pénznek a feléből a Magyar Irodalom Klasszikusainak egyik sorozatát és olvassuk azokat. Az élet attól még nem lesz hosszabb, de legalább szebb, és lesz valami értékes bennünk, amit átadhatunk az utódainknak.

2. hozzászóló
Én a módosabbaknak szeretnék ajánlani egy szupertiszta vizet, ha azt egyáltalán a szó klasszikus értelmében víznek lehet nevezni. Van egy speciális szennyvíztisztítási technológia, az úgynevezett membrános. Persze a lényegi része a megszokott, biológiai tisztítás elvén tisztul a szennyvíz. A folyamat végére bebiggyesztett membránok és a hajszál vékony csövek olyan tisztítást eredményeznek, hogy a bejött trutyis szennyvízből a tisztító másik végénél közvetlenül fogyasztani lehet az elmenő, tisztított vizet. Az a gond vele, hogy annyira kiszűr mindent, hogy gyakorlatilag semmilyen életfenntartó anyagot nem tartalmaz. Íze sincs, szaga sincs, átlátszó, egy kicsit futurisztikus az egész. A módosabbjai biztosan meg tudnák fizetni az egészségük érdekében, egy napi 700-800 m3/nap szennyvíz tisztítása potom 1,5 milliárdból kijönne. De hogy legyen egészségtámogató értéke hát szükség lenne arra a zöldes trutyira is hozzákeverve, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen.
Az olcsóbb, elektródás tisztítósnak talán közös vállalatot kellene összehozni a membránossal, az egyik halálra tisztítja a vizet, a másik meg tele önti a polarizált trutyival, hogy iható legyen a keverék.
A normálisa meg fúr egy rendes kutat, és piszok jó szódát csinál a meglelt vízből -nyáron kis könnyű borral feldúsítja...hát isteni.

3.hozzászoló
A trükk a következő:
Kér az ügynök egy pohár vizet, abba belehelyez egy egyszerű egyenirányítót (graetz kapcsolás), amelynek két kivezető elektródája rézből van.
Elindul a víz bontása. Az egyik elektródán oxigén, a másikon hidrogén válik ki. Az oxigén azonnal reakcióba lép a rézelektródával, oxidok képződnek amelyek leválnak az elektródáról és felúsznak a felszínre. Eközben másodlagos reakciók is létrejönnek, az áram hatására a víz disszociált ( OH ) ionjai beszállnak a kémiai folyamatba, és sók is keletkeznek. A kékeszöld trutyi ezek keveréke.

A kísérletet magam is átéltem. Azzal indított az ügynök, hogy nézzem meg, mik vannak a ráckevei vízben, majd ő kicsapatja. Tudni akartam, mégis mennyi maszat van egy pohár vízben, vártam mikor ér véget a folyamat amelynek végén mérhető lenne a szennyezőtartalom.
Hát, a zöldes trutyi addig képződik, amíg az áram folyik, vagy az elektródák egyike elfogy. Az elektródák rézből voltak, amelynek oxidjai/sói - ld. régi rézlemezes tetők - zöldes színben játszanak.

http://mek.niif.hu/00000/00060/html/087/pc008731.html

A ráckevei víz nagyon is jó, ajánlom mindenkinek. Jóízű, tiszta (nem olcsó ).
Az ilyen ügynököket pedig el kell hajtani.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már kezdtem aggódni, de OK!
Látom, hogy a "tapasztalatok alapos összegzése" történt a napokban... (víz ügyben)
Ne legyek "blogromboló"... de mi ( Pécsett) ilyesmikkel foglalkozunk ( jelenleg)
Ingatlankalkulátor
Csak aztán "becsületesen" kitölteni ... :-) :-)
Megjegyzem : kb. ennek alapján akarna az APEH (?) is "állást foglalni" ?- ill. majd mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy adóbevallásában milyen értéket ad meg !
Lehet duzzogni ! Vitatkozni...és egyebek ! [ alapos végiggondolás után... sikerült 28 milla körüli összeget kihoznom... :-) :-) lényegtelen, hogy mennyiért vettük (új építés volt) - és, hogy mennyiért lehetne (!!!) eladni !
Mert nem az a kérdés ! - a kérdés az az, kb. mennyi (lehet) a valós értéke... stb.
Ja ! - jó számolgatást !
Majd vigyázni ! - (jobb oldalon) pl. értelmezési tanácsok... pl. mi az a "dupla komfort"-és ilyesmik...