2009. december 18., péntek

Az idei első hó...















Csanádi Imre: Első hó köszöntő
Hó, hó, friss hó,
angyalváró
gyöngyenhulló
gyöngyvirág-hó -

csupasz bokrok
csipkézője,
fák fodros
fejkötője,

kerítések
keszkenője,
hegyek-völgyek
ünneplője.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szóval nem mondom, hogy nem szép... de (remélem) hamarosan láthatjuk azt is, hogy a homok-só keveréke (2:1)- mennyire teszi járhatóvá a házatok előtti járdát ? (Bocs') - Esetleg madáretetési képek ?... igaz, nagyon macerás ! - (kb. -10C°közepette ... arra várni, hogy sikerül-e lefotózni! ) :-) :-)
Kérdés : bokrokat/fákat stb. nem szoktad a rárakódott hótól megtisztítani ?- ( söprűvel, lapátnyéllel...egyéb eszközzel ?) - szerintem tanácsos !
P.s. OK! - igazad van!... nálunk is a ffi.ember dolga... :-(
**********************************

kyba írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
kyba írta...

A homok só keverékét az udvarban szoktam elszórni, mert nálunk nincs járda az utcában. Mire 17h-ra hazaértem Budapestről 20 cm-es hó esett. Gyorsan ellapátoltam a gyalogos közlekedéshez egy hosszú bejáratot, de mire végeztem kezdhettem elölről. Nálunk a ff munkát is én csinálom, mert hétvégén jönnek hozzám a fiaim. Jól esett egy kis mozgás, gyorsan zuhany és már a meleg szobában kommentelek. Megsúgom Aranyo...-al egy helyen mulattuk az időt, de Ő 15-kor a vonathoz indulás miatt eljött. Tehát neki volt 1/2 órai előnye. s Nekem még szerencsém is volt, mert a hévhez volt buszcsatlakozásom és kevesebbet kellett gyalogolnom.