2009. június 4., csütörtök

Ugye milyen jól elvagyunk...

- mondogadta az unokám többször is, míg készítettük a Pedagógus-napi meglepetést.



Egyszerű üvegfestési technikával ismerkedtünk.
A munka menete: - kerestünk, válogattunk képeket, amit kinyomtattunk
- a méretre vágott képet befedtük fóliával
- majd a fekete festékkel kontúr vonalakat húztunk
- száradás után kezdődött a színnel kitöltés



Száradás után a kis mintákat körbe vágtuk. Az üvegpoharakra tapasztottuk.
Mivel kipróbáltuk hogyan lehet közvetlen az üveg felületére festéket tenni és az ott is marad, így a díszitő kedvünk tovább nőtt. Így került rá motívumként a pohárból vázává varázsolt ajándékra nap, szív, pillangó...és végül a név: Rajmitól



Ilyenre sikerült, gyermek és felnőtt közös munkája.








A mai világban ahol mindent pénzben mérnek, talán nem " ciki " az ilyen kézzel készített ajándék. Hiszen ez nem tudja pótolni azt a hálát amit lelkiismeretes munkáját végző pedagógus kaphatna. Én viszont úgy gondolom, hogy olyan élményhez jutott az unokám ami gazdagította esztétikai élményét és mélyítette tanitói iránt érzett tiszteletét és szeretetét. Jó volt együtt dolgozni vele!

4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ügyes nagyi vagy ! Lennék az unokád ! :-)
Szépek lettek a poharak és én biztos vagyok benne, hogy mindenki örülni fog, akit ilyennel ajándékoztok meg.

@x írta...

(Bocs',- de mint a "családunk" mosogatónője is ... kérdezném) - vajon mennyire bírja (majd) a mosogatást ?- ill. főleg ha van az illetőnek mosogatógépe ! (?) - vajon a festék az milyen ? ( olaj, vagy zománc ?- ill. úgy tudom, eléggé drága a festék kis kiszerelésben.
Részemről is "elismerés" !- gondolom,ilyesmikre is a nagyszülők "képesek!" - (?)

kyba írta...

@x-nek a festékhez csak annyit, ( valamilye ragasztó adalékkal van keverve )kipróbáltuk a közvetlen ráfestést egy héttel előbb, megszáradt és megmaradt. Nem mérgező, gyermekeknek ajánlott, hogy a mosógatógép használatával mi maradna meg a mintákból azt csak feltételezni tudom. Legfeljebb maradna emlék tárgyból " söröspohár"!

* @ x >>> írta...

OK !
@ Aranyosfodorka olvasói között van valaki, aki (szintén) üvegre fest ! (ott olvastam, hogy valamilyen akrill-festékkel ?- (igaz, azt nem kell elmosnia ) stb.) sajnos - (megint sietek) - most nem jut eszembe a blog címe.
Esetemben - ( bár a legjobb ? - mosogatógépbe való tablettát használom,- nekem több poharam teljesen "elmattult" ! - és gondoltam, talán leszedi a festéket is ! ) -
Jókat !