2009. április 21., kedd

Szeretetpihe... Somogyi Rékától


Somogyi Réka selyemfestő munkáit fedeztem fel, bevallom elkápráztatott színes alkotó világa. Ugyan akkor hozzá szerény, egyszerű egyénisége, erre az alábbi hitvallásával, művészi alkotó kedvével hívta fel a figyelmem.
Címe: A szeretetpihe neszezése..


http://www.hqdesign.hu/partners/selyemfesto/html/galery4.html
Részlet a fenti oldal bemutatkozásából
"Van egy hely bennem, ahova semmilyen út nem vezet. Próbálom megérezni, tapasztalatot szerezni róla, megismerni, szaglászni utána vagy belekóstolni, de mindez hiábavaló.
Van egy hely bennem, amiről semmit sem tudok, mégis a legjobban érdekel, és odvágyom.
Amióta élek így van ez.
A festés is amolyan lépéspróba felé, tudom, el nem vihet, csak talán enyhíti egy picit a szomjat, ami bennem él.
Festeni jó. Festeni nagy kihívás. Festeni izgalmas, de ugyanakkor nyugtató is.
A festés az élet, a jövő-menő világ, s minden képpel, miként minden nappal abban lehet bízni, hogy hátha most sikerül, hátha most közelebb jutok, végre rájövök, hogy meg sem kell mozdulnom, mert már Benne vagyok, mert már Bennem van és így volt ez időtlen idők óta, csak nem hittem el, hogy ilyen egyszerű."

Somogyi Réka 1974-ben született Budapesten, az ELTE német-svéd szakán 1998-ban diplomázott. A selyemfestészetet Németországban tanulta, mestere Ingrid Zeelau volt. Tíz éve fest, közel nyolc esztendeje állít ki rendszeresen, önálló tárlata volt többek között Kölnben (Mauritius Galerie), Bergheimben (Rathaus Galerie), a budapesti Volksbank és a Duna p'Art Galériában. Itt megjelent képeinek egy részét a budapesti Képíró Galériában láthatta a közönség.

1 megjegyzés:

amari írta...

Gyönyörűek ezek a selyemképek. Annyira irigylem és csodálom azokat, akiket a sorsuk ilyen kézügyességgel és fantáziával áldott meg !